Halland som gastronomisk hotspot
Tidningen Eater utnämnde nyligen Halland till en av Sveriges mest intressanta matdestinationer. Utöver restauranger hittar man ett flertal kaféer och kaffebarer på den sexton punkter långa listan. Som Kustbageriet i Varberg och deras surdegsbröd och kanelbullar, och Slöinge kafferosteri som levererar kaffe till bland annat Solhaga Stenugnsbageri – som också bakar fantastiska bakverk.
Syskonen My Feldt och Patrick Oscarsson har ett helt litet imperium i Halmstad: På Feldts Bröd & Konfekt säljs allt från bröd till kolor, på Feldts Tivolikiosk köper man bullar, kakor och luncher medan Feldts Glasskiosk, som öppnar igen för säsongen i maj, har mjukglasstoppade munkar på menyn.
Då har Eater ändå missat ställen som rosteriet och kaffebaren Swerl som ligger på Rian Designmuseum i Falkenberg och Borgmästargården Kafé & Konditori i samma stad. I Halmstad ligger hantverksbageriet Inez & Greta och i Våxtorp hittar man surdegsbageriet Vilgots. Inom kort öppnar dessutom Stephanie Johansson, vinnare av ”Hela Sverige bakar” 2021, Fika by Steph bredvid Knystaforsen i Rydöbruk.